a
Blog
Webdesign Google Captcha tegen spam
Studio Brandmerk over Google reCaptcha v3

Google Captcha tegen spam

Spam in je inbox is erg vervelend. Zeker als je deze ontvangt via formulieren die op je eigen website staan. Een captcha zie je dan ook veel op websites bij formulieren. Gebruikers moeten bij deze captcha’s sommetjes uitvoeren of moeilijk leesbare tekens overtypen om te bewijzen dat zij geen spamrobot zijn. Vanaf nu is dat niet meer nodig.

Onzichtbare Captcha

Je website kan nu ook beschermd worden tegen spam, met een nieuw ontwikkelde tool van Google. Zij gebruiken hiervoor geavanceerde software voor analyse, waarmee zij kunnen bepalen of er op jouw website echte bezoekers zijn, of dat zogenoemde robots misbruik van jouw website proberen te maken. De tool is vernieuwend om dat de controle Het vernieuwende van de tool is dat de controle wordt uitgevoerd zonder dat gebruikers hier last van hebben. Voor het versturen van een bericht hoeven de bezoekers van jouw website daardoor geen extra actie uit te voeren. Optioneel kan je kiezen om de onderstaande afbeelding weer te geven om te laten zien dat het (contact)formulier beschermd is. Meer informatie over reCAPTCHA vind je op de website van Google.

Wat is een captcha?

Een captcha is eigenlijk een test die gebruikt wordt om vast te stellen of er een menselijke gebruiker een actie uitvoert op een website of een robot. Bij contact- en inschrijfformulieren wordt dit dan ook vaak toegepast om te voorkomen dat via het formulier spam verstuurd kan worden.

Studio Brandmerk

Kieftskampallee 13
6921 JX Duiven
(06) 239 124 54