a
Blog
Webdesign Voorkom de melding dat jouw website onveilig is
Studio Brandmerk over het voorkomen van onbeveiligde website met een SSL certificaat

Voorkom de melding dat jouw website onveilig is

Steeds vaker krijg je een waarschuwing dat een website niet veilig is. Wat doe je dan? Je verlaat de website waarschijnlijk direct weer. Al die berichten in de media over phishing en datadiefstal hebben ons alert gemaakt op de risico’s van het internet. Om die reden heeft Google dan ook besloten dat een bezoeker van je website direct moet kunnen zien of jouw website wel of niet beveiligd is. Om een waarschuwing bij jouw website te voorkomen vraag je een SSL certificaat aan.

Wat is een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Socket Layer. Het certificaat toont aan dat gegevens versleuteld en veilig worden verzonden. Een SSL certificaat wordt alleen afgegeven aan websites die getoetst zijn en dus betrouwbaar zijn. Een SSL certificaat is voornamelijk belangrijk als deze pagina’s bevat waarop betaalgegevens of persoonsgegevens worden ingevuld. Een SSL certificaat toont aan dat een website zorgvuldig met gegevens omgaat.

Waarom een SSL certificaat?

Met een SSL certificaat is de website wel beveiligd. Het voorkomt dat gegevensuitwisseling tussen een website en de bezoekers niet onderschept kan worden. Je website is eiliger én meteen beter vindbaar. Google neemt een HTTPS verbinding namelijk mee in de zoekresultaten.

Hoe is een SSL certificaat te herkennen?

Een actief SSL-certificaat kan je herkennen aan één of meerdere van onderstaande punten:

  • De URL van de website begint met HTTPS://
  • Een (groen) slotje wordt getoond in de adresbalk van je internetbrowser
  • De adresbalk wordt groen en de naam van het bedrijf wordt in de adresbalk getoond

Je kan gedetailleerde informatie vinden over wie het certificaat geactiveerd heeft als je op het slotje klikt in de adresbalk van je browser. Heeft jouw website een SSL certificaat?

Studio Brandmerk

Kieftskampallee 13
6921 JX Duiven
(06) 239 124 54