a
Blog
Grafisch ontwerp Een professioneel logo laten maken?
Een professioneel logo laten maken door Studio Brandmerk

Een professioneel logo laten maken?

Om als bedrijf goed gezien te worden en om het gewenste effect te bereiken bij je doelgroep heb je een sterk logo nodig. Je (nieuwe) logo ontwerp moet de juiste uitstraling, inhoud en herkenbaarheid hebben. Studio Brandmerk geeft je een stappenplan om logische keuzes te maken.

Stap 1: Bedrijfsnaam in je logo

De naam van je bedrijf is alleszeggend. Misschien heb je al een bedrijfsnaam omdat je al langere tijd een bedrijf hebt, waardoor je enkel een nieuw, fris logo nodig hebt. Maar misschien ben je een starter en heb je nog helemaal geen bedrijfsnaam, logo of huisstijl. Het helpt ontzettend bij het ontwerpen als je zelf van te voren goed na hebt gedacht over je bedrijfsnaam. Wat is je boodschap en wie is je doelgroep? Dat zijn de twee kernvragen. Ken je doelgroep zodat je weet wat hen zal aanspreken. Zorg voor een sterk merk!

Stap 2: Omschrijf je bedrijf

Omdat een sterk en perfect logo ontwerpen samenhangt met alles wat met je bedrijf heeft te maken is het belangrijk dat je goed weet te omschrijven waar jouw bedrijf en service voor staat. Een logo laten maken vraagt om de juiste informatie over je bedrijf of product. Wie wil je bereiken? Wat is jouw doelgroep? Wat spreekt hen aan? Wat heb je jouw doelgroep te bieden? Waar bereik je ze het beste mee? En waarom ben jij de beste? Al deze zaken zouden weerspiegeld moeten worden in je (nieuwe) logo. Tijdens het laten ontwerpen van je logo kom je hier zeker (weer) achter.

Stap 3: Website laten maken

Zonder een perfect logo geen bedrijf. Maar zonder een website ook niet. Als bedrijf heb je al bijna geen bestaansrecht meer als je website er niet professioneel uitziet. Hoe ziet je (nieuwe) website eruit? Kan dat nog beter? Voor een professionele uitstraling is het belangrijk dat je website net zoals je logo precies uitstraalt wat je als bedrijf uit zou willen stralen. Studio Brandmerk kan je hierin van deskundig advies voorzien. Voor zowel het logo ontwerpen, maar ook de huisstijl en de juiste uitstraling van je website. Ook kan Studio Brandmerk je helpen bij het maken van een WordPress website.

Stap 4: Afbeeldingen of objecten in je nieuwe logo

Je zal ongetwijfeld een visie hebben op hoe het logo dat je wilt laten ontwerpen er ongeveer uit zou moeten komen te zien. Mensen hebben vaak al een bepaald beeld in hun hoofd. Zij zijn vaak alleen niet in staat om het beeld daadwerkelijk om te zetten naar een goed bruikbaar logo. Studio Brandmerk is gespecialiseerd om het beeld dat je in je achterhoofd hebt om te zetten naar een (nieuw) logo ontwerp. Zo ontstaat het logo dat voor jouw bedrijf perfect is. Misschien wil je specifieke afbeeldingen of objecten (beeldmerk) die bijvoorbeeld verwijzen naar jouw branche of bedrijf toevoegen in het logo dat je wilt laten ontwerpen. Dan is het fijn om dit bijtijds in het ontwerptraject aan te geven.

Stap 5: Logo’s welke je mooi of juist niet mooi vindt

Het kan moeilijk zijn om het beeld dat je zelf al ergens in je achterhoofd hebt concreet te maken. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Laat staan het perfecte logo waar je 100% tevreden over bent. Studio Brandmerk kan je helpen om het beeld concreter te maken door je naar voorbeelden te vragen van logo’s die je wel of niet mooi vindt. Met die werkwijze merk je meestal al dat je eigenlijk prima weet wat je wel en wat je juist niet wilt terugzien in je logo. Deze stap is één van de belangrijkste onderdelen van het ontwerp proces om de stijl uit te zoeken die helemaal bij jou en je bedrijf past.

Stap 6: Kleurgebruik in je logo ontwerp

Nog een belangrijk onderdeel voor je logo is het kleurgebruik. Om je doelgroep aan te spreken is het gebruik van de juiste kleuren van belang. Welke kleuren zie je graag terugkomen in het logo dat je wil laten ontwerpen? Het is ook belangrijk om te kiezen voor kleurcombinaties en kleuren die op elk medium duidelijk zichtbaar blijven. Ook moet het (nieuwe) logo in een zwart/wit weergave duidelijk zijn. Met professionele kennis kan Studio Brandmerk je goed adviseren over kleuren en het combineren ervan.

Wil jij een logo laten maken?

Nadat je alle stappen hebt doorlopen gaat Studio Brandmerk aan de slag met het ontwerpen van je (nieuwe) logo. Je kan hierbij een professioneel resultaat verwachten. Studio Brandmerk is pas tevreden als jij dat ook bent. Als het logo ontwerp helemaal is zoals je het wilt, dan krijg je het in diverse formats opgestuurd. Daarmee kan je het probleemloos in allerlei media gaan toepassen om je bedrijf te promoten. 

Wanneer het logo definitief is wil je natuurlijk ook je huisstijl laten ontwerpen door een professional. Daar kan Studio Brandmerk uiteraard ook goed bij helpen!

Studio Brandmerk

Kieftskampallee 13
6921 JX Duiven
(06) 239 124 54